Brudd i forhandlingene i Oslo kommune

Partene i tariffoppgjøret i Oslo kommune klarte ikke å komme til enighet. Dermed går forhandlingene videre til mekling.

Anne Nyland
Fylkeseder Anne Nyland er skuffet over at partene ikke kom til enighet i Oslo.

– Vi er selvfølgelig skuffet over at vi ikke klarte å komme til en enighet. Våre medlemmer i Oslo har stått på dag og natt for å gi barn og elever det opplæringstilbudet de har krav på. Derfor hadde vi forventet at kommunen ville strekke seg lengre, sier Anne Nyland, som er fylkesleder i Skolelederforbundet Oslo.

Vanskelig å rekruttere og beholde gode ledere

– Forskning viser at det blir stadig vanskeligere å rekruttere og beholde gode ledere i barnehage og skole. Lønn og arbeidsvilkår er viktige virkemidler som kan og må benyttes for å forhindre at vi mister de beste lederne til andre sektorer. Da er det avgjørende at ledere skal tjene vesentlig mer enn dem de er satt til å lede. Slik er det ikke nødvendigvis i Oslo i dag, avslutter Nyland.

Forhandlingsleder i YS Oslo kommune, Mona Bjørnstad er også skuffet over at de ikke klarte å få til en forhandlingsløsning.

– Arbeidsgiver var ikke villig til å komme oss i møte på kravet om styrking av kjøpekraften til våre medlemmer. Derfor er vi nå i brudd, sier hun.

Les mer på YS.no

Også oppgjørene i statlig og kommunal sektor endte med brudd.

Relaterte artikler

Ny opplæringslov – åpne dører til verden og framtiden

Det er mai og vi kjenner at det går i svimlende fart mot slutten av et skoleår. I år går det samtidig mot slutten for den nåværende opplæringsloven. Det er noe høytidelig over det hele: det er ikke endringer i paragrafer og tilhørende forskrifter, det er faktisk nye paragrafer som venter på helt nye sett av forskrifter. Det er kanskje der vi skoleledere kjenner at høytidsstemningen går over og realiteten slår inn.

Nyheter

YS Stat har brutt forhandlingene med staten – oppgjøret går til mekling

Partene i statsoppgjøret kom ikke til enighet i årets forhandlinger. Dermed fortsetter oppgjøret med mekling.

Nyheter | Lønn og arbeidsliv

Ny workshop i ESHA Leadership Series: Utvikling av en kultur for vedvarende profesjonell læring

Bli med på gratis virtuell workshop med Greg Hughes fra de Ferrers-trusten.

Nyheter