Varsler streik i Oslo kommune fra 24. mai

Utdanningsetaten rammes av streik hvis YS Kommune Oslo og Oslo kommune ikke blir enige hos Riksmekleren innen fristen natt til 24. mai.

Mona Bjørnstad
Foto: Siv Bjelland / YS Kommune

Skolelederforbundet har i dag meldt plassfratredelse for åtte medlemmer i Utdanningsetaten. I tillegg Delta har sagt at de vil ta ut 31 medlemmer i Utdanningsetaten, Kulturetaten, Utviklings- og kompetanseetaten og Oslobygg KF, mens Parat vil ta ut ti medlemmer i Bymiljøetaten.

YS Kommune Oslo har varslet plassfratredelse for i alt 49 medlemmer med virkning fra arbeidstidens begynnelse 24. mai.

– Vi går inn i meklingen med mål om å oppnå enighet, men hvis det ikke lykkes blir det streik, sier forhandlingsleder i YS Kommune Oslo, Mona Bjørnstad.

Kjøpekraften til medlemmene må økes
YS Kommune Oslo krever økt kjøpekraft.

–  Nå er det viktig at våre medlemmer får betalt for innsatsen de legger ned hver eneste dag.  De skal ha mer igjen når de viktigste utgiftene er betalt, sier Bjørnstad.

Medlemmene fikk mindre å rutte med i 2021 fordi prisveksten ble høyere enn lønnsveksten. Samtidig har lønnsutviklingen i kommunesektoren vært vesentlig lavere enn i industrien de to siste årene.

– Noe av dette må vi få igjen i år. I år er det våre medlemmer, hverdagsheltenes tur, uttalte Mona Bjørnstad ved kravoverleveringen 20. april.

Hvis partene i Oslo Kommune ikke er enige innen meklingsfristen 23. mai kl 24.00 blir det streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 24. mai.

YS Oslo Kommune er en sammenslutning av Skolelederforbundet, Delta og Parat.