Kronprins Haakon delte ut skolepris til Storhamar videregående skole
Kronprins Haakon overrakte Dronning Sonjas skolepris til Storhamar vgs. Rektor Hjørdis Bjølseth mottok prisen på vegne av skolen. Til høyre elevrådsleder Ingrid Dyrkorn. Prisen skal fortsatt bære Dronningens navn, men Kronprins Haakon vil stå for utdelingen.(Foto: Marit Thobiassen Strande)

Kronprins Haakon delte ut skolepris til Storhamar videregående skole

Storhamar videregående skole fikk Dronning Sonjas skolepris 2023 for sitt grundige arbeid med inkludering og likeverd. Prisen ble utdelt av Kronprins Haakon.

Dronning Sonjas skolepris ble etablert i 2005 etter initiativ fra Dronning Sonja og deles ut ut annet hvert år til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering på en fullverdig måte.

Årets vinner var Storhamar videregående skole på Hamar, som fik prisen fordi de har klare og ambisiøse mål for skolens læringsmiljø, og for arbeidet med inkludering og likeverd. Skolen har utviklet den såkalte Storhamar-modellen for å involvere elever aktivt i hvordan de jobber.

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun og Kronprins Haakon i samtale med to av elevene på Helse- og oppvekstfag ved Storhamar vgs. (Foto: Marit Thobiassen Strande)

Da Kronprins Haakon delte ut prisen til Storhamar vgs den 30. november, var det første gang han hadde dette oppdraget. Men han har nå overtatt ansvaret for prisen, selv om den fortsatt vil bære dronningens navn.

Mona Søbyskogen representerte Skolelederforbundet ved utdelingen av Dronning Sonjas skolepris. (Foto: Marit Thobiassen Strande)

Her kan du lese mer om tildelingen av prisen og om arbeidet som gjøres ved Storhamar vgs.

 

Tidligere vinnere
2021: Sandnessjøen videregående skole i Alstahaug kommune, Nordland
2019: Stigeråsen skole i Skien kommune, Telemark
2018: Apalløkka ungdomsskole i Oslo kommune, Oslo
2017: Firda vidaregåande skule i Gloppen kommune, Sogn og Fjordane
2016: Ila skole i Trondheim kommune, Sør-Trøndelag
2015: Gjøvik videregående skole i Gjøvik kommune, Oppland
2014: Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik kommune, Vestfold
2013: Porsgrunn videregående skole i Porsgrunn kommune, Telemark
2012: Fagerlund skole i Ringsaker kommune, Hedmark
2011: Malakoff videregående skole i Moss kommune, Østfold
2010: Kaupanger skole i Sogndal kommune, Sogn og Fjordane
2009: Flåtestad skole i Oppegård kommune, Akershus
2008: Løkenåsen skole i Lørenskog kommune, Akershus
2007: Apeltun skole i Bergen kommune, Hordaland
2006: Aspervika skole i Sandnes kommune, Rogaland

Relaterte artikler

Hvordan skal vi hjelpe de engstelige barna?

Noen barn er mer engstelige enn andre og for noen kan det være veldig hemmende. Men ofte skal det ikke så veldig stor innsats til for å gi disse barna en bedre skolehverdag.

Nyheter

Ny podkast: Hvordan håndterer skoleledere langvarige 9A-saker?

Mange av Skolelederforbundets medlemmer er godt kjent med Opplæringslovens kapittel 9A, som omhandler elevenes rett til et trygt og godt skolemiljø. Nedfelt i loven er også skolens aktivitetsplikt når 9A-saker meldes inn. Disse sakene kan være langvarige og belastende for alle de involverte.

Nyheter

Bli med på virtuell workshop om skoleledelse den 19. mars

Som medlem av Skolelederforbundet har du mulighet til å delta på seks frittstående virtuelle workshops om skoleledelse. Webinarene er utviklet av Apple Professional Learning for ESHA (European School Heads Association). ESHA er en medlemsorganisasjon for nasjonale skolelederforbund i Europa. Den andre workshopen i serien holdes på tirsdag den 19. mars, klokken 13.00 – 14.30. Tittelen […]

Nyheter