Viktigste Leder episode 24

En undersøkelse utført av UiT viser at skolelederne opplever at rektorutdanningen kommer til kort. Kartet stemmer ikke overens med terrenget, og mange nye ledere føler at de blir overlatt til seg selv. Trenger vi et lag rundt lederne?

Skolelederforbundet lanserer ny rapport på Arendalsuka

Hvilket behov har skoleansatte for lederskap, hva ønsker de at skoleledere skal bruke tida si på og hvordan mener de at lederskapet bør utøves? Dette får du svar på i Skolelederforbundets nye forskningsrapport som presenteres på Arendalsuka den 17. august.

Hvordan kan vi bruke erfaringene fra korona til noe konstruktivt?

Bjørn Matsson begynte som rektor ved Gjøvik videregående skole i februar 2020. Lite visste han om hvilke utfordringer skolen snart skulle stå overfor.

Ledernes arbeidsvilkår er viktigere enn noen gang

– Skoleåret er nå avsluttet for elever og lærere. De fleste av dere ledere har nå et par uker på å avslutte året og gjøre organisasjonen klar for et nytt år.