Tid for lokale lønnsforhandlinger i KS-området
Hilde Pettersen er forhandlingsleder i Skolelederforbundet.

Tid for lokale lønnsforhandlinger i KS-området

Etter at de sentrale forhandlingene i KS-området ble gjennomført på våren med en økonomisk ramme på 3,84 prosent, er det tid for lokale lønnsforhandlinger i kommuner og fylkeskommuner.

I 2022 skal det IKKE gjennomføres pottforhandlinger i kapittel 4, men de årlige forhandlingene i kapittel 3 og 5 går som vanlig.  Noen kommuner/fylkeskommuner er ferdige med forhandlingene allerede, men for de fleste er forhandlingene «rett rundt hjørnet».

Vi jobber for at våre medlemmer skal ha en lønn som speiler ansvar og kompetanse.  Skolelederforbundets politikk er som kjent at ledere skal tjenes vesentlig mer enn de de er satt til å leder, og dette vil være viktig i de krav som blir fremmet i lokale lønnsforhandlinger.

Skolelederforbundet har mange dyktige lønnsforhandlere som gjennomfører forhandlinger lokalt. Forut for de lokale lønnsforhandlingene har vi gjennomført tariffkonferanser i hvert fylke. Her «prepper» vi forhandlerne, slik at de er godt forberedt.

Dersom du som medlem har spørsmål om lokale forhandlinger så ta kontakt med lokal eller fylkeslag. Du kan også ta kontakt med Roar Vea, tlf. 97124411 eller Hilde Pettersen, tlf. 90281378 i sekretariatet.

Vi ønsker medlemmer og forhandlere lykke til i lønnsforhandlingene!

 

Relaterte artikler

Per Oskar Stai fra fra Ridabu skole

Podkast: Lekende læring og lærende lek: Tryggere elever og færre konflikter

I Hamarskolen har man tatt tilbake leken i grunnskolen med fokus på å integrere lek i undervisningen for å fremme elevenes trivsel og læring.

Nyheter

Forsiktig optimist – Nå må vi fortsette jobben, sammen!

Elevundersøkelsen som ble offentliggjort i dag viser at de fleste elevene har det bra på skolen. Nesten 9 av 10 elever i vg1, og i over 8 av 10 elever på 7. og 10. trinn, svarer at de trives godt på skolen. Det er et viktig utgangspunkt, men fortsatt blir for mange barn og unge mobbet og føler på utenforskap. Vi ser at mye av mobbingen og utestengingen foregår digitalt. Det er brutalt og vondt.Men det er en glede at mobbetallene går ned. Vi håper at pilen har snudd og at vi sammen vil bidra til å stoppe mobbingen

Nyheter

Framtidens fellesskole – betydningen av godt lederskap

I november 2024 tok den norske regjeringen initiativ til å opprette et offentlig utvalg for å vurdere skolens rolle og betydning i samfunnet. Mandatet til utvalget er å undersøke hvilke forventninger og behov samfunnet har til skolen i møte med nye utviklingstrekk og utfordringer som kan true fellesskolens fundament. Målet er å skape en bred diskusjon og gi en tydelig forståelse av hvordan skolen kan opprettholde sitt samfunnsmandat samtidig som den tilpasser seg fremtiden.

Nyheter