Ny film om Guttas Campus på NRK
Guttas campus handler både om læring og mestring, og å gi ungdom troen på egne ressurser. Bildet er fra en tidligere camp, ikke fra filmen. (Foto: Trude Brun Wilhelmsen)

Ny film om Guttas Campus på NRK

På mandag den 12. februar kan du se Nils & Ronny Spesial-På innsiden av Guttas Campus på NRK. Guttas Campus er et unikt opplegg for gutter med skoleutfordringer.

Nils & Ronny har produsert film verden rundt. Målet har alltid vært å komme nært på folk, forstå og formidle deres opplevelse av egen situasjon. Denne gangen har de laget film om Guttas Campus, som er en intensiv læringscamp for gutter i 10. klasse.

Guttas Campus er en to ukers intensiv læringscamp med oppfølging på mentorsenter i ett år etter campen. Målet med Guttas Campus er å holde dem i skolen og motvirke de konsekvensene et skolefrafall kan medføre. Etter campen blir guttene fulgt opp med gruppementoring to ganger i måneden gjennom året i 10. klasse, og individuelt etter behov gjennom første året på videregående skole.

Nils og Ronny bor med gutta, kommer tett på og tapper inn på guttas innerste tanker om skole, opplevelse av utenforskap, skam over å feile og bekymringer for fremtiden. Samtidig er dette en film med driv og mye positiv energi, humor og overraskende vendinger.

Filmen heter Gutter på randen. Det er en film om å se ungdommer med nye øyne, åpne dører til uutforskede muligheter og gi dem verktøy for endring og utvikling. Filmen vises på NRK kl. 20 på mandag den 12. februar, men den er også tilgjengelig på NRK nett. Her kan du se en kort video om programmet.

Relaterte artikler

Ill.foto: NTB

Nye kompetansestandarder for karriereveiledning

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) har på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet, utviklet kompetansestandarder for karriereveiledning/utdannings- og yrkesrådgivning i skolen. Disse er nå godkjente og kan tas i bruk. Kompetansestandardene beskriver hvilken kompetanse de som jobber med karriereveiledning i skolen bør ha. Det er altså en anbefalt faglig standard, ikke formelle krav til kompetanse. HK-dir […]

Nyheter

Barn og unge må prioriteres først

Skolelederforbundet, Barneombudet, Elevorganisasjonen og Utdanningsforbundet er bekymret for en alvorlig utvikling i skolen. Organisasjonene ber nå regjeringen om å prioritere en satsing på laget rundt barn og unge.

Nyheter

Frustrasjon og validering i skolehverdagen

Vi fødes alle med følelser, men uten ferdighetene til å regulere eller forstå dem. Som skoleledere, foreldre og lærere, har vi en viktig rolle i å hjelpe barn til å håndtere disse følelsene på en sunn måte.

Nyheter