Hovedtariffoppgjøret i KS – forhandlinger om å unnta personer eller grupper fra en eventuell streik

Hovedtariffoppgjøret er nå i gang. YS kommune overleverte sine krav til KS den 6. april. Forhandlingsfristen er 1. mai, men det er sannsynlig at oppgjøret går til megling. Meglingsfristen er 23. mai.

Kommer man ikke til en løsning i meglingen vil det bli streik. I forberedelsene forut for en eventuell streik følger det av Hovedavtalen 5-1-2 a) at partene forhandler om hvilke personer eller grupper som det er nødvendig å unnta fra en eventuell streik. Organisasjonene plikter å delta i slike forhandlinger. Flere av våre tillitsvalgte har meldt at de er innkalt til eller har vært i slike forhandlinger.

Skolelederforbundets holdning er at ledere i 3.4.2 og 3.4.3 ikke skal unntas fra å bli tatt ut i streik. Ledere i HTA 3.4.2 er virksomhetsledere, herunder rektorer. Ledere i 3.4.3 er f.eks. avdelingsledere. I utgangspunktet er det øverste leder i virksomheten, altså kommunaldirektør/rådmann, som ikke kan tas ut i streik. Øverste leder av personalfunksjonen tas som hovedregel heller ikke ut i streik. Vi er likevel enige i at man i forhandlinger kan bli enig om at øvrige ledere i 3.4.1 ikke tas ut.

Altså: ledere i 3.4.1 (unntatt kommunaldirektør/rådmann), ledere i 3.4.2 og ledere 3.4.3 kan tas ut i streik.  I forhandlinger om dette kan vi være enige i at ledere i 3.4.1 unntas fra en eventuell streik. Vi kan ikke være enige i at ledere i 3.4.2 eller 3.4.3 unntas.

I Skolelederforbundet skjer streikeuttak sentralt, slik at dere som lokale tillitsvalgte ikke vet hvem som  tas ut. Det er Skolelederforbundets sekretariat som foretar streikeuttaket. De som er berørte vil bli kontaktet.

Ved spørsmål: ta kontakt med forhandlingsleder Hilde Pettersen: tlf. 90281378, hilde.pettersen@skolelederforbundet.no

Relaterte artikler

Per Oskar Stai fra fra Ridabu skole

Podkast: Lekende læring og lærende lek: Tryggere elever og færre konflikter

I Hamarskolen har man tatt tilbake leken i grunnskolen med fokus på å integrere lek i undervisningen for å fremme elevenes trivsel og læring.

Nyheter

Forsiktig optimist – Nå må vi fortsette jobben, sammen!

Elevundersøkelsen som ble offentliggjort i dag viser at de fleste elevene har det bra på skolen. Nesten 9 av 10 elever i vg1, og i over 8 av 10 elever på 7. og 10. trinn, svarer at de trives godt på skolen. Det er et viktig utgangspunkt, men fortsatt blir for mange barn og unge mobbet og føler på utenforskap. Vi ser at mye av mobbingen og utestengingen foregår digitalt. Det er brutalt og vondt.Men det er en glede at mobbetallene går ned. Vi håper at pilen har snudd og at vi sammen vil bidra til å stoppe mobbingen

Nyheter

Framtidens fellesskole – betydningen av godt lederskap

I november 2024 tok den norske regjeringen initiativ til å opprette et offentlig utvalg for å vurdere skolens rolle og betydning i samfunnet. Mandatet til utvalget er å undersøke hvilke forventninger og behov samfunnet har til skolen i møte med nye utviklingstrekk og utfordringer som kan true fellesskolens fundament. Målet er å skape en bred diskusjon og gi en tydelig forståelse av hvordan skolen kan opprettholde sitt samfunnsmandat samtidig som den tilpasser seg fremtiden.

Nyheter