Undersøkelse om arbeidsvilkår for ledere

Senter for anvendt kommunalforskning (SAKOM) ved Universitetet i Agder ønsker å kartlegge oppgaver og vilkår for å utøve ledelse i skole og barnehage. Nå inviterer de våre medlemmer til å bidra.

Prosjektet Gode skole- og barnehageledere skaper lærelyst – Lederes arbeidsvilkår gjennomføres på oppdrag fra Skolelederforbundet. De av våre medlemmer som har rektor- og styrerfunksjon blir nå invitert til delta.

Lenke til undersøkelsen sendes ut av SAKOM.

Om prosjektet

SAKOM ønsker i første omgang å undersøke behovet og synliggjøre mulige tiltak for å bedre lederes arbeidsvilkår. Prosjektet skal særlig rettes inn mot å kartlegge hvordan kommunal og statlig styring legger til rette for eller svekker lederes handlingsrom i skolen og barnehagen.

Et slikt fokus innebærer en kartlegging av:

  • Skole- og barnehageeieres praktiske styring av skolene og barnehagene og håndhevingen av de nasjonale rammene.
  • Hvordan skole- og barnehageledere opplever den kommunale og nasjonale styringen i hverdagen.

Vi håper så mange som mulig har anledning til å delta i denne kartleggingen.

Vi har satt svarfrist på tre uker for å besvare undersøkelsen.

Relaterte artikler

Færre vil bli lærer: Vi må fremsnakke mulighetene dette yrket gir

For femte år på rad faller søkertallene til lærerutdanningene. Tallet på søkere som har lærerstudiet som førstevalg, har gått ned med 4,2 prosent fra 2023.

Nyheter | Skolelederforbundet

Podkast: Det vi så, var et svik mot barna

Ser skolen og barnehagen de barna som trenger det mest? Tidligere barne- og familieminister og byråd for skole i Oslo, Inga Marte Thorkildsen, har nylig skrevet boken "Det vi så, var et svik mot barna". Her tar hun et oppgjør med et offentlig byråkrati og institusjoner som ikke klarer å ta vare på de barna som trenger det mest.

Nyheter

I årets lønnsoppgjør vil balansen mellom oppgaver og handlingsrom være et nøkkelområde

I det dere mottar dette nyhetsbrevet er vi i gang med hovedoppgjøret i KS, Oslo kommune og i Staten. Hovedoppgjøret inneholder både avtaletekst i HTA og kroner.  I årets oppgjør er økt kjøpekraft en viktig parameter, og allerede ser vi at frontfaget har landet sitt oppgjør med et nivå som gir akkurat dette. I de kommende ukene skal vi i stat og kommune forhandle med det samme fokus, økt kjøpekraft. I tillegg har vi som del av YS K som er vår forhandlingsparaply fremmet ulike krav til tekstuelle endringer i avtaleverket.

Nyheter