Er skolen for dårlig på oppfølging av elever med angst og depresjon?
Hvordan kan skolen bedre støtte elever som strever med angst, depresjon og skolevegring? Og hva gjør vi når vi ser at tiltakene ikke virker?
Høringsfristen for skjermbrukutvalgets rapport gikk nylig ut, og dette var en høring som engasjerte veldig mange. Frontene i debatten er steile og skyttergravene dype.
Hvordan kan vi sørge for en mer ryddig diskusjon fremover, og hvordan skal vi forholde oss til den videre digitaliseringen av skolen? Sammen med Utdanningsforbundet, Universitetet i Oslo, FUG og Elevorganisasjonen, har Skolelederforbundet satt ned en uformell tenketank der vi diskuterer disse spørsmålene.
Med oss i studio for å fortelle om dette arbeidet, har vi rådgiver Kathrine Selvikvåg (Skolelederforbundet), FUG-leder Ståle Kalkvik og avtroppende leder for Elevorganisasjonen, Madelen Kloster.
Hvordan kan skolen bedre støtte elever som strever med angst, depresjon og skolevegring? Og hva gjør vi når vi ser at tiltakene ikke virker?
Vi er inne i Pride-måneden, og i den forbindelse spør vi: Hvordan kan vi bygge en kultur hvor mangfold blir en naturlig del av hverdagen? Hvordan snakker vi om minoriteter, og hvordan skaper vi rom for refleksjon, også blant ansatte og foreldre? Og hvordan tar vi eierskap til en tematikk som oppleves som krevende i et stadig hardere ordskifte?
Forskning viser at arbeidet med skolemiljø krever mye energi av skoleledere. Å bygge trygge rammer for både elever og ansatte kan være utfordrende og til tider frustrerende, og mange opplever at de ikke lykkes.