Barnehagene må styrkes

Skolelederforbundet utrykker skuffelse over det nylige barnehageforliket i Stortinget, som ble inngått mellom regjeringspartiene og fire opposisjonspartier. Forbundsleder Stig Johannessen påpeker at avtalen ikke lever opp til forventningene, spesielt når det gjelder finansiering.

I avtalen viser partiene til at det er «store bemanningsutfordringer i barnehagesektoren» og at det er et felles mål å styrke bemanningen og få ned sykefraværet”

– Skolelederforbundet er glad for at partiene anerkjenner at det er en krise i barnehagene, men vi hadde forventet handling. Vi står overfor en finansieringskrise og foreldrene krever og barna fortjener at det blir satset på nok ansatte og på barnehageledelsen, sier Stig Johannessen.

I Norge går nesten alle barn i barnehage. Dette er ikke kommet av seg selv, men med politikere som har prioritert de minste barna våre gjennom å bygge en god barnehage. Vi vet at gode barnehager er bra for barna våre! Skolelederforbundet er redd for at foreldre ikke skal velge barnehage om kvaliteten ikke styrkes.

– Skolelederforbundet håper at flere ansatte og styrking av ledelse vil bli prioritert i forhandlingene med SV om statsbudsjettet, understreker han.

Jorunn Gilje Blomvik, medlem av Skolelederforbundets sentralstyre, understreker behovet for flere ansatte i barnehagene.

– Foreldre ønsker flere ansatte, de ansatte trenger flere kolleger, og barna trenger en god barnehage med nok voksne som ser dem, skjevfordelingen mellom private og kommunale barnehager som eksisterer i dag,  vil forsterkes med dette forliket, sier Blomvik

Skolelederforbundet er redd for at forliket som kom i Stortinget ikke vil styrke kvaliteten i barnehagene. Skolelederforbundet mener at vi nå trenger modige politikere som prioriterer barna våre. Barna er det viktigste vi har, og vi forventer at Stortinget prioriterer barnehagene.

 

 

 

 

Relaterte artikler

Hva er nytt i ny opplæringslov?

Av juristene til Skolelederforbundet, Merete Steinsheim og Christian Lohne Aanes Den tidligere loven var 27 år gammel, og den ble i løpet av disse årene endret en rekke ganger. I snitt ble opplæringsloven endret en gang i året, og loven ble derfor fragmentarisk. Bestemmelser som naturlig hørte sammen, var fordelt på ulike kapitler.   I […]

Nyheter

Landsmøtet 2025 – Skal finne de beste kandidatene til sentralstyret

På Skolelederforbundets landsmøte i 2025 skal det velges et nytt sentralstyre. I forkant skal valgkomiteen levere sin innstilling på kandidater til styret – og den grundige prosessen har allerede startet Vi har valgt en arbeidsprosess som skal gi medlemmene mulighet til å påvirke det framtidige valget, og vi håper at det vil bidra til god […]

Nyheter
Kari Eide fra Skolelederforbundet

Elevstemmen i nedleggingens tid

Denne høsten er og har vært preget av fylkeskommunenes muligheter til å opprettholde eksisterende skoletilbud. I fylkeskommunene er det ulike årsaker til forslag til endringer i opplæringstilbudet. Manglende økonomi til å bevare tilbud som er kostnadskrevende, elevnedgang som gjør at skolesteder foreslås legges ned eller elevtall som øker og flere skoleplasser må opprettes innenfor samme økonomiske ramme som tidligere.

Nyheter