YS Kommune: - Sier nei til tapt kjøpekraft
loader
Skolelederforbundet – vi løfter landets viktigste ledere

YS Kommune: - Sier nei til tapt kjøpekraft

- Tilbudet fra KS gjør at våre medlemmer taper kjøpekraft. Det kan vi ikke akseptere, sier leder for YS Kommune Lizzie Ruud Thorkildsen.

YS Kommune brøt fredag formiddag årets lønnsforhandlinger med arbeidsgiverorganisasjonen KS. Oppgjøret går nå til mekling.

-Kommunalt ansatte har stått og står i front i pandemien. Våre medlemmer utgjør ryggraden i kommunale tjenester. Uten dem stopper sektoren, sier hun.

-Vi forholdt oss lojalt til frontfagsrammen i fjor. Når industrien sprengte denne rammen i fjor, skal våre medlemmer i kommunesektoren ha mer i år, sier Thorkildsen.

I fjorårets oppgjør ble det inngått avtale om å se resultatene fra 2020 og 2021 i sammenheng.

-Det var ingen vilje i KS til å sikre kjøpekraften for kommuneansatte.  Vi kan ikke si ja til reallønnsnedgang for våre medlemmer, sier hun.

Lederen for YS Kommune understreker at det er urimelig at kommuneansatte skal sakke akterut lønnsmessig sett i lys av den innsatsen kommunalt ansatte gjør.

- Lønn er helt avgjørende for å sikre nødvendig rekruttering i årene som kommer. KS må innse alvoret og gi kommuneansatte lønn som fortjent, sier Thorkildsen.

Partene møtes hos riksmekleren 25. og 26. mai. Blir det ikke enighet der, blir det streik i kommunal sektor fra 27. Mai.