Forbundsleder til NRK: - Vi trenger tverrfaglig innsats for å fange opp de sårbare barna

Forbundsleder Stig Johannessen gjestet 30. mars NRK Nyhetsmorgen for å diskutere hvordan skolen best kan følge opp sårbare barn nå som skolene er stengt.

– De barna som skolen vet trenger ekstra støtte, er lettest å vurdere. Jeg er aller mest bekymret for nye tilfeller, barn skolen ikke har hatt kontakt med tidligere. Kanskje har de mistet barnehage- og skoledagen som et fristed som gir styrke til utfordringer hjemme, sier Johannessen.

Forbundslederen mener at et av de viktigste tiltakene nå vil være at alle kommuner mobiliserer sine tverrfaglige team for å bistå barnehagen og skolen i elevoppfølgingen. Skolelederforbundet ber også alle elever som ikke opplever at de har blitt nok kontaktet av skolen om å ta kontakt selv.

- Informasjon om hvem du kan kontakte finner du på skolens eller kommunens nettsider. Alarmtelefonen for barn og unge er åpen hele døgnet. Ring eller send SMS til 116 111, sier Johannessen.

Hør hele innslaget på NRK Nyhetsmorgen her: https://bit.ly/3dEqdzf

Publisert: 30.03.2020