Brudd i statsoppgjøret

Brudd i statsoppgjøret

Lønnsoppgjøret i staten går til mekling hos Riksmekleren etter at det ble brudd i forhandlingene torsdag ettermiddag.

Staten er ikke villig til å komme oss i møte på kravet om å sikre kjøpekraften for våre medlemmer, og da ser vi dessverre ingen annen mulighet enn å bryte forhandlingene og be Riksmekleren om hjelp til å komme i mål, sier YS Stat-leder Pål N Arnesen.

Lønnsoppgjøret i staten startet mandag, men det ble brudd før den avtalte fristen som var midnatt natt til 1. mai. Nå møtes partene hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet i meklingen blir det streik i staten fra arbeidstidens begynnelse fredag 27. mai.

YS Stat er en sammenslutning av følgende YS-forbund som har statsansatte medlemmer: Parat, Delta, Befalets Fellesorganisasjon, Norsk Tollerforbund, Skatteetatens landsforbund, Stafo, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, AVYO og Skolelederforbundet.